Sportclub Genemuiden zet Flevo Boys terug op aarde

Sportclub Genemuiden zet Flevo Boys terug op aardeSportclub Genemuiden zet Flevo Boys terug op aardeSportclub Genemuiden zet Flevo Boys terug op aarde
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zich zaterdag prima hersteld van de 3-0 nederlaag bij Berkum. Tegen Flevo Boys maakte de ploeg vanaf het begin een zeer gretige indruk. Sportclub Genemuiden liet de koploper uit Emmeloord niet in de wedstrijd komen en boekte een ruime 5-2 zege.

En dat betekende ook een heerlijke rentree voor keeper Patrick Jansen. Enkele weken geleden raakte hij op z’n werk geblesseerd. “Bij het openmaken van een palet heb ik met een stanleymes door m’n vingers heen gesneden. Dat hebben ze vervolgens gelijmd. Toen moest ik tien dagen rust nemen. Daarna ging het wel weer”, aldus Jansen, die in ver in de tweede belangrijk was voor zijn ploeg met enkele belangrijke reddingen.

Sportclub Genemuiden begon furieus en stond binnen vijf minuten op een 2-0 voorsprong. In de 2e minuut tikte Kay Velda de 1-0 binnen. Even later schoot Omar Kavak van afstand raak. Dat Sportclub Genemuiden zo getergd begon had een reden. In de aanloop naar de wedstrijd had Flevo Boys de trots (volle buit uit vier duels) niet onder stoelen of banken gestoken. “Dan mag je ook wel laten zien. Wij hebben er fantastisch op gereageerd”, aldus René van de Weij.

De trainer had hier handig gebruik van gemaakt en zijn ploeg op scherp gezet. Flevo Boys kwam er geruime tijd niet aan te pas in de eerste helft. Sportclub Genemuiden zette vol druk en de ploeg uit Emmeloord kon hier geruime tijd niet mee omgaan. In het laatste kwartier veranderde dat. De druk van Sportclub nam af en Flevo Boys kreeg ruimte en werd steeds gevaarlijker. Doelman Jansen wist in de 36ste minuut een Flevo Boys-treffer te voorkomen, maar in de 38ste minuut was het wel raak voor de bezoekers via Zandbergen. Daarna voorkwam doelman Jansen met een knappe redding de 2-2.

Na rust pakte Sportclub Genemuiden gelijk de goede draad weer op. Weer was de thuisploeg oppermachtig. In de 50ste minuut sloeg Genemuiden toe via een goede aanval. Kay Velda maakte het prima af. Zeven minuten later was de strijd helemaal beslist. Sijmon Eenkhoorn stuurde Arend van de Wetering op maat weg. De verdediger omspeeld de keeper en tekende voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

Daarna was de vraag hoe hoog de score nog zou oplopen. De hard werkende Rens van Benthem raakte de paal en Sijmon Eenkhoorn maakte 5-1 in de 73ste minuut. In eerste instantie werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel, maar de bal kwam van een tegenstander, zodat er van buitenspel geen sprake kon zijn. In de 80ste minuut deed Flevo Boys wat terug. Yumé Ramos kopte raak uit een corner, waarbij keeper Jansen niet vrijuit gingen. Daarna verzuimde Sportclub om de score verder op te voeren.

Dat maakte allemaal niet veel uit. Sportclub Genemuiden deed wat het moest doen. Een zege was noodzakelijk om niet te ver achterop te raken. Nu heeft Flevo Boys als koploper nog maar drie punten meer dan Sportclub Genemuiden.

Jansen kwam na afloop nog even terug op de grootspraak in Emmeloord. “We hadden met z’n allen zo’n teamspirit. Er zat deze week zoveel energie in de training. Er gingen vandaag heel veel dingen goed. Tussen de linies doorvoetballlen, goede aanvallen en een snelle 2-0 voorsprong. Daarna werden de ruimtes te groot en valt de 2-1, maar we zijn niet in paniek geraakt. In de tweede helft zijn we op dezelfde voet verder gegaan en loop je gemakkelijk uit. 5-2 is een prima resultaat.

Dat was ook de mening van trainer Van der Weij. “Ik ben zeker tevreden. We hebben een goede wedstrijd neergelegd. Flevo Boys is fysiek sterker, maar we hebben bijna niets weggegeven. Na de wedstrijd tegen Berkum hebben de jongens serieus naar elkaar gekeken. Tegen Berkum heb ik de strijd en beleving gemist. Dat spatte er vandaag vanaf.”